O bucata de branza mucegaita din lapte de oaie - 9 Litere PixWords

Aici gasiti raspunsuri PixWords la imaginea "cu o bucata de branza cu mucegai care se produce in sudul Frantei facuta din lapte de oaie" din jocul PixWords in romana, imagine  realizata de autorul Lefrenchbazaar.

Imaginea afiseaza o poza cu o bucata de branza mucegaita langa care sunt niste castane, o nuca si niste samburi. Bucata de branza este triunghiulara si are puncte de mucegai in ea.
Raspunsul definitiei din poza autorului Lefrenchbazaar se refera la denumirea branzei produsa in Franta in comuna Roquefort-sur-Soulzon, al carei nume îl poartă.

Raspunsul din 9 litere pentru aceasta imagine din PixWords Romania este unul de dificultate medie spre grea care necesita  timp de gandire. Daca nu ati gasit raspunsul la poza Pix Words cu o bucata de branza Roquefort cu puncte de mucegai in ea, il puteti gasi sub imaginea din pagina.

Din Wikipedia (daca sunteti curiosi)
Roquefortul este o brânză franceză din lapte de oaie, cu pastă cu mucegai. Se produce în sudul Franței și în special în comuna Roquefort-sur-Soulzon, al cărei nume îl poartă.

Aceasta este produsă din lapte care provină exclusiv de oaie din rasa Lacaune. Laptele este încălzit la 28-34°C, închegat și coagulat, după care coagulul este tăiat, bătut, scurs și pus în forme pentru o a doua scurgere. Formele de brânză sunt sărate și perforate cu ace pentru o bună circulație a aerului, după care sunt maturate. Brânzeturi Roquefort AOP sunt maturate exclusiv în pivnițe specifice pe teritoriul satului Roquefort, denumite „fleurines”.

Produsul finit se prezintă sub forma unui cilindru, cu greutatea între 2 și 3 kg. Pasta este de culoarea fildeșului, cu mucegai albastru (Penicillium Roqueforti) distribuit uniform. Are un conținut minim de substanță uscată de 55% și un conținut minim de grăsime de 52%.

Gasiti raspunsuri sub poza de mai jos

Litere: 9 Litere
Autor: Lefrenchbazaar, Le french bazaar, Dreamstime, Dreams time, Dreamtime
Imagine: Poza

ROQUEFORT




Post a Comment

Mai nouă Mai veche